יום חמישי, 13 בפברואר 2014

סלט יווני-חציל בזיתים ושמן זית

סלט יווני-חציל בזיתים ושמן זית




הפעם אני רוצה לשתף אותכם בסלט לא שלי,סלט
שראיתי אצל חבר בפייסבוק (אם אתם מחפשים אוכל טוב, יום שישי זו ההזדמנות הכי טובה  להציץ בעמודי הפייסבוק של חברים שלכם) אז הפעם מדובר בסלט של שרה מזרחי שרשמה את המתכון בתגובות של סלט חציל שחבר שיתף...ואני כידוע אוהב חצילים ואוהב תמיד לנסות שמרתי את המתכון והיום הכנתי אותו יצא מדהים ממליץ לכם לנסות אז הנה לכם המתכון


רכיבים הדרושים:

2 חצילים
חופן זיתים שחורים
חופן זיתים ירוקים
2 שיני שום
2 מלפפון חמוץ
כוסברה/פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
כף חומץ
כף לימון סחוט
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

לוקחים חציל גדול וקל (קלילות מעידה שהוא נקי מגרעינים) חותכים אותו לפרוסות עבות ,מניחים במסננת ומפזרים מלח גס על מנת שהמים ירדו מהחציל,אח''כ חותכים את החציל לרצועות עבות כמו צ'יפס ומטגנים עד למצב מוזהב,מניחים על נייר סופג ואח''כ מעבירים לצלחת הגשה

חותכים את הזיתים והשום והכוסברה,מלפפון חמוץ 
קצוץ דק שופכים על זה את הלימון,השמן זית,חומץ,מלח ופלפל שחור מערבבים היטב הכל ומניחים בעדינות על רצועות החציל העבות שמחכים לנו בצלחת

קחו נייר כסף או ניילון נצמד וסגרו בצורה הרמטית על מנת שהחצילים יקבלו את כל הטעמים ויחדרו בצורה שווה . הגישו לארוחה ותהנו מחציל וטעמים מדהימים

הכנתם?  שתפו איך יצא ...
ב ת א ב ו ן !!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה