יום רביעי, 16 באוקטובר 2013

סלט חצילים בחומץ ושמן זית

אני שמח לפתוח את הבלוג שלי בפניכם ולתת כבוד למלך המטבח אצלי הלא הוא החציל לא עובר יום שישי אצלי ללא שימוש במספר של חצילים וגיוון של כל מיני סלטים שאני מכין ממנו האמת שהיתה לי התלבטות קשה עם איזה סלט לפתוח ולבסוף נפלה ההחלטה על הסלט הזה , סלט חציל שלא קשה להכנה ויוצא מעולה אז קדימה תהנו !!!


סלט חצילים בחומץ ושמן זית 


כשבאים לבחור מתכון סלט חצילים, הבעיה העיקרית שנתקלים בה היא השפע - יש כל כך הרבה מתכוני סלט חצילים עד שקשה לבחור. החציל הוא חומר גלם שמתמסר בקלות למגוון שיטות בישול ולא סתם הוא אכן המלך במטבח וניתן לשחק איתו איך שתרצה,אין עקרת בית או טבח שלא מחזיק באופן קבוע במטבח שלו את החציל, ובאופן כללי ניתן לאפיין כל מתכון סלט חצילים לפי שיטת ההכנה – צליית החציל, טיגון, כבישה, אידוי וכו'. יש כמה מתכוני סלט חצילים שאהובים במיוחד במטבח הישראלי – חציל בטחינה, חציל במיונז, חציל רומני וחציל בתחמיץ הם הידועים .




 סלט חצילים בחומץ ושמן זית  



קוביות חציל מוזהבות
קחו חציל בינוני רצוי שיהיה קל על מנת שיהיה כמה שפחות גרעינים 
תחתכו אותו לקוביות גודל בינוני טגנו עד שיקבל צבע זהוב

ערכו את הקוביות בצלחת (רצוי לא בקופסא) 
הכינו בנפרד תחמיץ שימו 3 כפות שמן זית , כפית חומץ, לימון שלם 
מעט מלח ופלפל שחור  דאגו  לערבב טוב  עד  להמסת  התבלינים 
לאחר מכן זלפו לאט על  קוביות החציל  הזהובות  ודאגו  שכל  פינה 
תספוג מהתחמיץ 
לקישוט קחו רצועות בצל סגול וקצת כוסברה פזרו מעל החציל וקיבלתם
אחלה של סלט 

שיהיה לכם בתאבון ואשמח לדעת איך יצא לכם :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה